Ola doručak od lisnatog testa, paprike i jaja

Sastojci za 6 porcija:

Ola lisnato testo (12 kom)

¼ šolje vode (60 ml) 

6 jaja 

1 kašika maslinovog ulja 

1 narandžasta paprika, narezana na kockice 

1 crvena paprika, narezana na kockice 

So po ukusu

Biber po ukusu

Slanina ili šunka sitno isečena

1 šolja seckanog sira čedar (100 g) 

Svež vlasac (10 g), sitno iseckan

3
4

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 350°F (180°C). 

Četvrtaste Ola listiće lisnatog testa lagano premažite vodom, a zatim stavite drugi kvadrat na njega. Ponovite identičan postupak i sa ostalim Ola listićima lisnatog testa. 

Postavite parove kvadrata (6 kom) na pleh za pečenje na međusobnoj udaljenosti od oko 1 cm, a vrh svakog premažite jajima. 

Pecite 20 minuta ili dok pecivo ne dobije bledo zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. 

U velikom tiganju pomešajte maslinovo ulje, paprike, so i biber. Dinstajte 8 minuta ili dok paprike ne omekšaju. Isecite pravougaonik u sredini svakog kvadratnog lisnatog testa i gurnite ga nadole. Unutrašnjost lisnatog testa napunite tankim slojem slanine, čedar sira i paprike. Koristite malu kašiku da gurnete slojeve nadole. Pažljivo razbijte jaje preko. Pecite još 20 minuta ili dok belance više ne bude providno ili tečno. 

Začinite sa biberom i vlascem. 

Prijatno!