Vrlo jednostavan recept od 5 sastojka: sir, slanina, pesto, luk, lisnato testo! Lagani hrskavi gurmanski zalogaji koje možete pripremiti za nešto više od pola sata.
320g lista Ola lisnatog testa
6 kašika pesto sosa
100 g slanine
1 veliki praziluk, sitno isečen
100 g mekog kremastog sira ili mekog kozjeg sira
Zagrejte rernu na 220°C/200°C sa ventilatorom/gasom.
Odmotajte testo, još uvek na papiru, na ravan pleh. Svaki pravougaonik premažite sa 1 kašičicom pesta, ostavljajući ivicu peciva od 2 cm oko ivica, a zatim grubo preklopite preko ivica. Ohladite u frižideru 15 minuta. Zagrejte široki tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte slaninu i isečen praziluk i prodinstajte mešajući oko 5 minuta dok slanina ne postane zlatna i hrskava.
Smesu slanine i praziluka podjednako podelite na ohlađene pravougaonike peciva, a zatim prelijte sirom. Pecite 20 minuta dok ne porumene. Za serviranje prelijte sa još malo pesta. Poslužite uz salatu po ukusu.
Copyright 2021 ©MOD Commerce