Ola lisnato testo sa kremom od vanile

Priprema: 30 minuta 

Vreme kuvanja: 10 minuta 

Količina: 4 kom

Sastojci:

Ola lisnato testo 

1 jaje i 2 kašike vode, umućeno (za premazivanje testa)

2 šolje mleka

1/3 šolje šećera

2 kašike kukuruznog skroba

2 jaja, lagano umućena

Ekstrakt vanile 

2 kašike ruma 

Džem po ukusu

Bobičasto voće (jagode, maline, kupine, itd.) 

Listovi sveže nane

8
7

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200°

 

  1. Ola lisnato testo posložite na papiru za pečenje i stavite na pleh (12 kom).

Zatim pomoću malog, okruglog rezača za pecivo, ili manje čaše isecite krugove unutar 4 kvadrata testa. Stavite one sa rupom na cele kvadrate, visine 3 lista peciva, da formirate male “kule od testa”. 

 

  1. Svaki toranj premazati jajima. 

 

  1. Pecite u rerni 10-15 minuta ili dok ne porumeni i lepo ne napuhnu. Pustite ih da se potpuno ohlade. 

 

  1. U međuvremenu, pomešajte mleko, šećer i kukuruzni skrob na srednjoj vatri. Ostavite mleko da se zagreje tako da se oko ivica formiraju sitni mehurići. Povremeno mešajte pazeći da se kukuruzni skrob ne zgrudva. Sklonite sa vatre. 

 

  1. Pomešajte 2 kašike vrelog mleka u umućena jaja, a zatim polako dodajte mešavinu jaja u vrelo mleko, neprestano mešajući. Vratite šerpu na vatru dok se krema malo ne zgusne. Ne dozvoliti da proključa. 

Uklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile i rum.  *

*Možete i da zamenite sa pudingom, šlagom ili već pripremljenom kremom za pecivo umesto da pravite domaće. 

 

  1. Na ohlađene korpe od lisnatog testa, u samoj bazi na dnu namazati džem, a potom filovati kremom od vanile i ukrasiti bobičastim voćem i listićima nane.